• Telemaster Telecaster

Sådan startede dette projekt:

I sin ungdoms vår har guitaren set således ud:

Her er den, efter nedslibning og afrunding af kanterne:

De rundede kanter:

Jeg mangler stadig broen, så jeg kan ikke gå igang med at proppe hullet eller fræse ud til bridgepickuppen, men jeg har kunnet rode med nogle andre opgaver.

Først tegnede jeg op, så jeg kunne se hvor kontrolpladen skulle være:

Derefter dyvlede jeg med noget fyrretræsrundstok (det var det der kom tættest på ask som kroppen er lavet af, farvemæssigt) som jeg havde drejet ned til den rette diameter:

Det blev limet med epoxy og mens det tørrede, gik jeg så småt igang med at gøre plads til minihumbuckeren i neckpostion. Her er der tegnet op:

Og så blev der fræset ud (frihånd, det kan sagtens lade sig gøre med lidt træning):

Da dyvlerne så var tørre kunne jeg også gå igang med at slibe dem plan med kroppe og fræse ud til elektronikken under controlplaten:

De er ikke usynlige, men det bliver en dyvling aldrig. Her samlet, så man får en ide om hvordan den kommer til at se ud:

En mere:

Og i fuld figur:

Det var det for denne gang – der kommer mere så snart jeg får stumperne at arbejde videre med.

Update:

Så har jeg fået proppet hullet fra den gamle vibrato, og noget af humbuckerhullet – det er gjort med asketræ, den samme træsort som kroppen:

Her er proppen fugtet (den har jo ikke fået voks endnu, som resten af kroppen har) for at man kan se at jeg gjorde mig umage med at matche årerne – det er ligegyldigt, da det meste bliver dækket, men jeg kan godt lide den slags detaljer:

Den super lækre Fishman Piezo bro – den emmer bare af kram:

Og her kan man se en prøveopstilling af hvordan det kommer til at tage sig ud – det bliver på ingen måde perfekt, det kan ikke lade sig gøre at propperne vil være helt skjulte, men det bliver bedre når de får samme farve som kroppen, med voksbehandling. Når det er sagt, tror jeg også at “kunden” (TeleMaster aka. Klaus Møller) har det helt fint med at den ser lidt hærget ud – den har været rundt om blokken en gang eller to.

Update d. 25/11 2007

Så er jeg kommet lidt videre. Her er der fræset ud til telecasterbridgepickuppen:

Og her kan man se pickuppen i udfræsningen:

Ja, nu fik jeg selvfølgeligt ikke taget billeder af det, men de to messing-børger (ja, det er den tekniske betegnelse) der holder vibratoen er blevet hevet op og dyvlet. Jeg tog mål, og brugte et par e-strenge til at placere broen med den rigtige afstand til hver side af gribebrættet, og boltede ellers bare skidtet fast:

Når jeg bliver statsminister, så harmoniserer jeg ALT. Grrr… Den Dimarzio pickup jeg havde brugt til at lave hullet i slagpladen, er selvfølgeligt lige 2 mm mindre hele vejen rundt end den Duncan Antiquities som Klaus gerne vil have:

Det kan man selvfølgeligt vælge at acceptere, eller evt. bruge denne løsning, med en cremefarvet minihumbucker-ring:

Lad høre, Klaus?

Lige et ekstra billede af den lækre bro:

Et i fuld figur, so far:

Så er der boret huller til string thru, sat bøsninger i, og den er strenget op for første gang i 10 år. Den har faktisk en rigtig dejlig akustisk klang – Man kan næsten høre den nyde at den ikke har ½ kg floyd helvede boltet fast længere.

Et mere:

Nå ja, jeg har også fået minihumbuckerringen monteret.

Hullet til det nye jack er en ordentlig moppedreng, så det gamle måtte dyvles, og så var det ellers igang:

Så er der hul igennem:

Her kan man se bæstet jeg har boret med:

Outputjacket, en indviklet affære:

Og dette ledningskaos – det var ikke helt nemt at hitte rundt i, og det der med at lodde det lille piezokredsløb til, det var noget værre pillearbejde. Anyway, det er loddet og det hele virker som det skal:

Og her er resultatet:

Kontrollerne er ligesom en normal tele, switch, volume og tone. Knappen og switchen under controlplaten er volume til piezo og en 3 vejsswitch (magnetisk/mag+piezo/piezo) og jeg skulle hilse at sige at det lyder hammerfedt, piezosystemet. Særligt frækt er det når man har bridgepickuppen på, en tubescreamer og godt hug på en Bassman, og så smækker switchen ned i mellempositionen, så der også kommer piezo på (igennem PA’et); det lyder lidt som når man dobler elguitar med akustisk på indspilninger. Ejeren er vist nok en glad herre. 🙂