• En drømmespade bliver til – relic-bastard-telen

Som nogle af jer sikkert kan huske, har jeg i et par år haft en idé om at jeg godt kunne tænke mig en godt smadret tele, med samme konfiguration som min fræsertele. Jeg prøvede med en Rockinger krop, men jeg har måttet sande at lyden i elletræ ikke lige er mig.

Derfor har jeg sat et nyt projekt igang, der skal tage mine erfaringer fra tidligere customtele’r og sætte dem sammen i relic tele projektet. Jeg skal ind til guitarbyggeren Solle i morgen, og lytte lidt på noget træ, og få de sidste detaljer på plads, og så går han i krig. Selve bygningen af guitaren med nitrolakering kommer til at tage en måneds tid, og derefter samler vi guitaren, så jeg kan spille på den, og når nitrolakken er 100% gennemhærdet efter et halvt års tid, relic’er han den.

Når jeg har valgt Solle til dette projekt, er det fordi jeg har med de sidste par opgaver han har lavet for mig, været dybt imponeret over hans grundighed og dygtighed, og især kendskab til træ, og dets egenskaber. Særligt interessant var det at gå rundt i hans værksted og lytte til nogle forskellige stykker træ, ved at banke på dem, og lytte på de klanglige egenskaber. Solle mener at vi kan komme meget meget tæt på at klone lyden i min fræsertele, evt. med lidt modifikationer – f.eks. lidt mere sustain, mm.

Ideen i guitaren er, at det skal ligne en fed gammel tele, som er blevet moddet ret voldsomt undervejs – tummy cut, mindre neck heel, tremolo, HSH setup, og en ulakeret strat hals. Jeg har rodet lidt i photoshop, og er kommet frem til følgende “arbejdstegning”:

Billede

Det bliver godt nok spændende.

Part 2:

Så var jeg ude hos Solle her til formiddag, og vi lyttede lidt til nogle forskellige stykker træ, og kiggede lidt på vægten, samt fik sludret en masse. Jeg tror det her bliver rigtig rigtig godt. :-)

Her er den klods som valget faldt på – et stykke swamp ash, der har ligget og tørret i 8-9 års tid, er meget let, og meget resonant:

Billede

Part 3:

Så er der lidt nye billeder fra Solle. :-)

Her har han skåret kroppen op, og skåret toppen af:

Billede

Det er for at kunne lave chambers i kroppen – de bliver fræset når toppen og kroppen er limet, som kan ses her:

Billede

Billede

Uh… Det bliver godt. :-)

Billede

Så er der lidt mere nyt fra værkstedet – Solle blev desværre forsinket ifht. den oprindelige deadline, da han skulle opereres, men nu går det støt fremad og han har lovet at den er færdig på fredag. Uh, jeg glæder mig. :-)

Her er den blevet fræset færdig, heel’en er blevet gjort tyndere, så de høje bånd er nemmere at komme til, og der er fræset ud til kantbindingen. Han limer kantbindingen på idag, og så er det ellers igang med nitrolakken. :-)

Billede

Billede

Og så blev den samlet!  :mrgreen:

Hold da helt fest, hvor lyder den dog godt. Jeg er blæst væk. Den blev præcis som hr. Solle sagde – mere resonant end min hvide tele, lidt mere sustain, og lidt mere mellemtone. Jeg bøjer mig i støvet for hans kunnen. Wow. Jeg har ganske vist kun hørt den akustisk endnu, men jeg synes generelt set at det er en rigtig fin indikator for hvordan den opfører sig forstærket. Nu skal jeg hjem fra værkstedet og have sat den til min POD, eller måske en tur ud i øvelokalet. Om ikke andet, får den sin ilddåb til koncerten i morgen. Jeg er MEGET imponeret over hvor godt han har ramt mit ideal, og jeg glæder mig meget til at høre hvordan den arbejder sammen med en forstærker der er godt oppe at koge, ifht. feedback (jeg fik den netop chambered for at kunne arbejde med feedback).

Her er billeder:

Billede

Billede

Og et bagsiden, så man kan se det der neck heel contour – det gør det en del nemmere at nå de høje bånd:

Billede

Nu havde jeg den med på job igår, til ilddåb, og min opfattelse fra øvelokalet har ikke rykket sig spor. Den er den fedeste, mest velspillende, vellydende og responsive guitar jeg nogensinde har haft mellem hænderne. Jeg er fantastisk glad for den. Kæmpe ros til Solle – jeg kan varmt anbefale ham til enhver.

(det er iøvrigt okay, hvis man hader relic – jeg synes det er super fedt på denne guitar. :-) )

Og så er den blevet relic’ed:

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede