• Den hvide Synth-telecaster

Jeg trængte til en ny tele. Eller… Det gjorde jeg kke, men min fede smadrede tele trænger til nye bånd, og jeg trængte til forandring. Jeg var egentligt oprindeligt på udkig efter en Suhr tele (helst hvid, MEGET gerne med sorte kantbindinger), og det er desværre noget nær umuligt overhovedet at finde en Suhr herhjemme, så jeg kom lidt tilbage til tegnebrættet igen.

 

Jeg kunne alligevel også godt tænke mig nogle custom ting ved den – den skal have synthpickup (ville jeg selv have indbygget på Suhr’en, hvis jeg fandt en), og jeg vil gerne have et SSS setup (bridge tele, middle+neck = stratpickups), så jeg besluttede mig for at lave en Warmoth, som jeg har haft stor succes med før.

Specs:
Swamp Ash krop, SSS routing, backrouted (for at få større elektronikhulrum, den skal stadig have controlplate på forsiden, for udseendets skyld

Contoured heel (for nemmere adgang til de øverste bånd)

Arctic white, black bindings (mit band spiller i hvidt og sort tøj, og den anden guitarist har en sort tele med hvide bindings (I know, I know… wink ;) ) Det ser bare fedt, okay? laugh :D

Birdseye maple neck, standard thin shape, med 6150 Gold evo bånd (næsten lige så hårde som rustfrit stål, men lyder ikke sært, og er allergivenlige (jeg har ret heftig nikkelallergi), planet waves stemmeskruer.

Wilkinson hardware, Bare Knuckle Flat 50’s bridge pickup, Suhr Fletcher Landau middle + neck pickups, og en Roland GK3-kit (til indbygning som synthpickups.)

 

Her er arbejdstegningen til projektet:

Det er jo nærmest ligesom juleaften, når sådan en UPS bil kommer trillende med ens dele. smile :)

De er kommet godt frem, og jeg har brugt et par timers tid her til aften på at bolte tingene sammen (kun midlertidigt, så træet kan sætte sig, og jeg kan grovjustere) – og det er jo altid spændende når man strenger den op første gang – hvordan lyder den? Den lyder rigtig fedt – masser af resonans, klarhed og spank. Det skulle der også gerne være med ahorn hals, og swamp ash, men det er jo altid fedt når man får bekræftet sine forhåbninger. Den er jeg helt sikker på at jeg nok skal blive vældigt glad for. smile :) De der EVO guld bånd føles også fedt – meget nemme at bende på.

Så blev den samlet, efter mange timers hårdt arbejde (men hvad, det er sjovt. smile :) )

Først skulle der fræses ud til controlplaten:

Jeg bestilte den med rear rout for at have masser af plads til synth-elektronikken, men jeg vil gerne have controlplate på, da det er en vigtig del af telecasterens look.

Så skar jeg et stykke aluminiumprofil til, for at lave en ny controlplate – jeg lavede den selv, af to grunde:

1) Jeg kan bedre lide en LP-type 3 vejs toggle, end en blade switch

2) Jeg ville gerne have den et par centimeter længere end den almindelige controlplate, for bedre at have plads til switches og potmetre.

Den ses her:

Der blev også skåret ud til jack og synthstik, men det fik jeg desværre ikke et billede af – det var ellers hårdt arbejde, med en masse tilfilning. Jeg lavede også en aluplade de to stik kan sidde på:

Derefter skulle der bores ud til synthpickuppen (hul til ledningen igennem kroppen) og skæres et stykke ud af broen – det er der desværre heller ikke billeder af, da jeg lidt blev grebet af projektet og glemte det.

Lodning af “telecaster-delen”:

Og så skulle der loddes synth… Suk, hvor er det noget ged at rode med. Da jeg så endeligt var færdig med den skaderede af ledninger, er der en klam MEGET støjende brumsløjfe jeg skal have has på, så jeg var nødt til at sidde og fejlfinde i 2 timer. Det lykkedes dog endeligt, og den blev færdig:

Hvordan er den så? Jo, den er VILDT F.. king fed. smile :) Den klinger meget klart og rent, masser af punch, og jeg er helt vild med de Gold EVO bånd – de er meget nemme at bende på. Den tracker også rigtig godt mht. synth (faktisk bedre end min gamle tele – jeg tror det er båndene der er noget mere friske), og jeg glæder mig meget til at prøve den i øvelokalet med bandet på tirsdag. En succeshistorie fra Warmoth. smiley16

(Nårh ja, og så ser den vildt sej ud. )